Thursday, August 1, 2013

Malu?

Assalamualaikum...

tengah menjalankan rutin biasa kat shell, pagi-pagi lagi. lebih kurang pukul 8, datang satu Innova. eh, aku kenal innova ni. tengok orang dlmnya, eh dia ni kwn aku ni. tenung dia, saje-saje la nak senyum kalo dia angkat muka kan. aku ni..ehem..kan peramah. huhu puiii. dia angkat muka dan jeling aku. pastu dia alih muka dia ke tempat lain. 

and I was like: DAFUQ??

dia malu sbb dia ade kawan yang kerja pump attendant kat shell? ooooo mcm ni la kan kawan. sekelas selama 6 tahun tapi bila jumpa kat luar, aku kerja HINA mcm ni, tak nak tegur? ape, dia ingat best sangat ke dia dpt belajar kat UKM? ape, dia ingat aku tak setanding ngan dia sbb aku kerja sini? dafuq la siaaaa??

ok aku kendurkan.

satu lagi myvi ni. aku tengah duduk-duduk kat pump kan. saje la borak ngan co-workers. myvi ni masuk pump tu. aku nampak kwn aku dlm myvi tu. at least aku la kan yang anggap dia kwn kan. dia nampak aku, dan lepas tu terus alih muka dia kat lain.

and I was like: DAFUQ??

macam bagus kan? malu sebab ada kawan yang kerja kat sini, try nak support perbelanjaan sendiri tanpa mintak duit kat mak bapak. sekurang-kurangnya benda yang aku beli untuk aku sendiri dalam 2, 3 bulan ni hasil aku sendiri. sampai bila kan nak minta duit dgn mak bapak. besar dah, dah 19.

dan mungkin dia malu dan seorang muslimah sejati. tapi bagi aku malu mesti ada tempat dia kan. kalo tegur kawan dekat luar pun dikira tidak tahu malu, bukan muslimah, sorg yang tak ade maruah, sorg yang murah, sorg yang jalang, maka aku tak sanggup kawan dgn muslimah.

3 comments:

tgmrdhiah said...

aik wkpe ak rase prenggan prtama tu kena je ngn ak. haha. tp ak x pnh pn g shell padang air naik innova. pnh g skali je naik triton tu pn ak cari mu x dk

n41m 21kr1™ said...

haha~ aduhai...kawan oh kawan...perghhh...DAFUQ?!

o-r-b-s said...

bkn mu, mardhiah :)

tu aa naim..kite je ingt ke org