Thursday, June 7, 2012

Uitm, kenapa tidak?

Assalamualaikum...

lately aku dibelenggu oleh satu soalan yang sangat berat untuk aku jawab.

yea, aku dapat pinjaman mara. program ke korea, persediaan kat intec

tapi aku tak pergi.

aku kat sini, kat universiti (racist) terbesar negara, uitm. kampus mane tu sila pm untuk tau.

belajar ke luar negara tu satu impian untuk semua. korea, memang jadi impian bagi peminat kpop dan drama korea. boleh pinjaman boleh ubah lagi, memang peluang yg tak patut aku lepaskan.

tapi kat uitm lebih dekat dengan umah. walau aku tak nampak diaorang, tapi aku tau diaorang selalu ada lepas 6 jam perjalanan. ada sedare, kwn-kwn. ade fasiliti yang tip top. ada internet LAN kat bilik, wifi kat kafe, kat bilik kuliah.

last-last aku kat sini, uitm. minggu destini siswa (racist) baru berakhir.

aku..memang betul-betul terbelenggu dengan persoalan: betul ke aku dah buat keputusan yang terbaik? have I made the best choice between uitm? korea? uitm? korea? terkadang aku menyesali. terkadang aku lega.

ALLAH....

kdg-kdg hati aku ckp: uitm, kenapa tidak? not bad, is it?
kdg-kdg hati aku ckp: kenapa mu ni bodoh sangat? korea tu! korea! pakej pelancongan free tuu.

kemudian aku meraup muka, garu kepala dan termenung. betullah hati itu selalu berbolak balik. keputusan yang payah memang payah.

ALLAH....

3 comments:

eny zahra said...

OMG.. korea! errr....tp op.. gane2 pon, ko jgn mnyesal da ngn kputusan muktamad yg ko wat sbb mgkn tu la yg terbaik :) insyaallah

Anonymous said...

Istikharah the best way ..
Anyway congrates dpt pinjaman mara .. :D

Do what you love and love what you do .. *ingt ayat nih ,, insyaAllah sgalanya akn jd mudah .. Hehe ^___^

Aliasyahira Amran said...

hey. Pray to HIM. HE knows the best. Keep ur faith bro. Huu. Better dcide cpt. Ekg ble siap brong bku org kaya2 tu sme, pd aku, no turning back dh laa. Uitm ok ape. :d