Monday, March 19, 2012

No Social Life

Assalamualaikum...

Aku dah deactivate Fb aku. padan muka kau, facebook! kau dah tak dapat nak ambik jiwa aku lagi! muahahaha! tapi aku tak pasti sampai bila aku akan bertahan dengan keadaan takde facebook. takde facebook means no social life, no angry birds, no awesome shared video or photos, and no shared tazkirah. hey, aku baca jugakla tazkirah yang di share tu. bace jugak, sikit-sikit. hehe

so kalau nak tau, kenape aku deactivate facebook, sebab-sebabnye ade kat bawah. but if you didn't wanna know, you shall pass away [read: go to somewhere else]. huhu

1) budak PLKN dah balik
 bila diaorang balik ni, bukan nak tanye khabar kite. bukan jugak nak share nombor telefon awek-awek PLKN. tapi bila diaorang balik, upload 100+ gambar diaorang kat kem masing-masing,  dgn mcm-mcm gaye lah. pulak tu update status pasal rindu kawan PLKN, rindu suasane PLKN, company ni terbaek, company ni terbalik, etc, etc. ye, aku dapat point korang. korang nak cakap yang korang had great times there, kenal kawan-kawan mcm-mcm bangsa, dapat pengalaman yang tak dapat kat luar ni, etc, etc. cut the crap, folks. tak payah nak upload 100+ gambar pun aku dah dapat point tu.

kasar? ni la bahasa aku kalau nak cakap yang aku jealous. HAHA! aku sepatutnya dpt rase gak pengalaman tu, tapi tula....

2) dia share korean thingy pulakkk =.=
yang ni memang lame sangat dah berlaku. tapi aku senyap je. tengok, perhati, buat analisa. last-last ade beberapa yang sangat annoying, dan puff! facebook aku deactivate. bukak facebook je, OPPA. buat status je, OPPA. profile pics sememangnya OPPA. dah bagaimana aku nak tahan kalau mcm ni? jiwa aku terganggu bai. konsentrasi aku kabur. fikiran aku jd kusut. so baik aku takyah tengok, dari aku duk mengutuk. top up dosa je kan?

bkn maknenye aku nak buat fatwa haram share sume tuh. tapi bg aku, individually, aku tak suke. tapi kalau tu yang buat hidup korang lebih bermakne, go on. aku tak kate aku nak perangi kegiatan ni hingga akar umbi, okaayyy?

3) sebab yang tak patut dinyatakan kat sini. cewaaaahhh

2 comments:

meruhe said...

Memang pun.sokongg.haha

o-r-b-s said...

yeayyyy! ad penyokong...haha