Thursday, February 24, 2011

ALIPH?

Assalamualaikum...

tadi, aku mundar-mandir *ye ke mundar mandir? entah?* dalam facebook.  sedang asyik aku melayan artwork-artwork penggiat fotografi dan grafik Malaysia, dikenali sebagai "Kukubesi Manipulasi", aku ternampak sekeping gambar yang buat aku tertarik. whoa. bukan grafiknya yang menjadi persoalan, tapi terdapat iklan kasut jenama ALIPH kat situ. what? ALIPH? aku pasti korang sume tak pernah dengar, sebab aku pun same-same tak pernah dengar. caption ditulis, "saja kongsi. kasi nostalgia sikit." jadi aku yang tengah takde mood pun tanye la uncle google. uncle uncle, kasut jenama ALIPH tu ape?

so uncle google pun bagi la list website yang menarik. terus aku dapat wesite ni:







oh. ALIPH ni kasut buatan Malaysia yang menjadi kegilaan remaja zaman 1980-an. zaman kebangkitan rock kat Malaysia ni katenye. sebab kumpulan SEARCH la, wujudnya kasut ALIPH SEARCH. wah. jap jap. mungkin ke ayah aku pun minat kasut ni? :S

sekarang, kasut ALIPH ni barang RARE dan berharga. kalau dulu, di awal penjualannya, harga setakat RM45-RM50. sekarang, RM300-RM700. sila rujuk mudah.my kalau tak percaya.

kalau dulu ALIPH, sekarang SUPRA.

3 comments:

Dhia Delisha said...

apa pasat sikalang manyak mahai... sbb dh lama ek... n dh x kuar kasut mcm tu ek...

sissyira said...

salam

memang mahai tu,,,sebab tu hanya orang2 yang tertentu je boleh pakai. =)

Laksamana Omar said...

dhia:
yela..dah xkuar kasut macm tu..

sissyira:
org2 yang macam terlalu taksub, eh? haha..