Monday, January 3, 2011

'Teruja' nak sekolah

Assalamualaikum...

Dah lama rasanya menghilang. MIA kate orang. bukan My Incik Apex tu. tapi Missing In Action. tetibe je aku naik kereta, on the way ke Segamat, Johor. "esok kite pergi segamat." kate ayah aku. on the spot dapat tau. jadi, bertolakla kami ke segamat, sampai tak pergi daftar kat sekolah aku. jadila aku seorang murid yang tak berdaftar. haha.

dan, ditakdirkan aku dapat kelas Al-Kauthar. teruja, beb. start aku masuk form 1 kat sekolah tu, aku kat kelas 1 Al-Kauthar. pastu 2 Al-Ikhlas. 3 Al-Ikhlas. 4 Al-Ikhlas. dan 5 Al-Kauthar. first year kelas kauthar, last year pun kelas kauthar. teruja, beb. haha.

sedar-sedar je aku dah berdiri depan pagar sekolah. eh, dah habis cuti ke? dah habis, tu la orang datang kat sekolah ni. aku tanye, aku yang jawab.

perhimpunan, pengawas tegur beberapa kali sebab bising. ade sekali tu, ustaz tegur, cukup la tu. simpan utk esok plak. nanti esok takde modal. haha.

tanpa kerelaan, aku jadi ketua kelas. tak pernah dalam sejarah, aku jadi ketua kelas. main pilih macam tu je, takde undian. mane DEMOKRASI? takpe takpe. nasib korangla dapat ketua kelas yang gila kuasa. haha.

pergh. jadi ketua kelas pun nak kecoh. orang yang jadi ketua MPP kat universiti pun tak kecoh macam ni. ape la, encik omar.

No comments: