Wednesday, December 29, 2010

Dan kalau suami isteri blogger tegar..

Assalamualaikum...

haha. aku boleh bayangkan kalau suami isteri dua-dua blogger tegar. korang sume boleh bayang tak? kalau tak boleh, meh aku terangkan. haha.

Situasi 1:
Suami: Whoa! earning Nuffnang saya dah sampai RM1200!
Isteri: *jeles* laaa..tak aci tak aci..nanti petang pergi Low Yat. kalu tak, malam ni awak tido sengsorang.
Suami: Saya tido dengan Nuffnang takpe. hehe.
Isteri: Kita pergi Low Yat petang ni. kalau tak, saya report mak saya.
Suami: Yela yela..

Situasi 2:
*Anak pertama baru lahir*
Suami: Tengok anak lelaki awak ni..kacak macam Ben Ashaari..
Isteri: Mana ada..macam Khai je saya tengok..
Suami: Ahh. takde takde. saya nak namakan anak kita ni Ben jugak.
Isteri: Hmm..okay jugak tu. harap-harap anak kita se-tough Ben Ashaari masa besar nanti.. :P
Suami: =,=

Situasi 3:
Isteri: Apa yang awak tunggu kat luar tu? dari tadi duk terjenguk jenguk. buang tebiat..
Suami: Saya tunggu hadiah contest dari Oh! Media Network ni..awak ape tau..masuk contest tak pernahnya menang. hehe.
Isteri: Awak tunggu sampai malam ni pun tak sampai lagi..hari ahad mana ada posmen kerja..siram bunga tu lagi baik.
Suami: Jeles orang dapat hadiah la tuh. bluerkk! :P
Isteri: Dari dulu awak tak pernah fail baca hati saya.. :)

Situasi 4:
*Mak suami datang berkunjung ke rumah suami isteri ni sambil melakukan spotcheck berkala. hehe.*
Mak: Awak ni. tak pandai didik isteri betul. dari siang sampai malam duduk depan laptop tu. letih duduk, meniarap. letih meniarap, berdiri. letih berdiri duduk lagi sekali.
Suami: Mak, biarla dia..dia tengah maen dengan HTML + Photoshop tu..nak renovate blog katenye..mesti dia tengah pening tengok tutorial dekat BlogBulk, Hannafauzann Story :) ngan Hanietwisties..yela, blog saya lebih cantik..dia jeles..kan, sayang kan? ;P
Isteri: haizz.. =,=
Mak: Cuba cakap bahasa yang mak paham..HTML, Photoshop, Blogbulk ngan sume yang kamu sebut tu ape kebende?

Situasi 5: Kat meja makan
Suami: Pehal dgn awak ni? monyok macam tikus mondok je..makan laa..sedap makanan saya masak kat kedai tadi ni..
Isteri: Saya bimbang la..entah blog saya tersenarai masuk sahabat blogger mengikut negeri blog pilihan malaysia ke tak..
Suami: Awak jangan risau la. admin Blog Pilihan Malaysia tu kawan saya. nanti saya lobi la dia, suruh masukkan blog awak sekali..
Isteri: Thanksss..saaaayang awakk.. :)
Suami: Dah dah..makan..jangan nak bodek..sekali ni je saya tolong..
Isteri: Alaaa.. :(

HAHA..

p/s: pengajaran: kadang-kadang se-tough mana pun si suami, kalau bini dia suruh, dia turutkan jugak. sayang suami ni bukan boleh disukat guna burette, J-tube ke apa pon. 

*cerita hanya rekaan semata. tidak tersangkut dengan yang masih hidup atau yang masih belum hidup. yang sudah hidup pun tidak tersangkut.*

11 comments:

princess sara said...

so funny.. :) aku suka citer ni.. haha.. :D

fitriyyah said...

owh!epic! cam dh kawen =,=

fitriyyah said...
This comment has been removed by the author.
my blog said...

haha...parok nguh la kouple nim.se je ak suke--->statement mg hk last kali.hahahaha~^_^~

Fini Naiz said...

yeah, seems like someone that have been married.. btw, macam sesuai je dgn anda ayat2 tuh.. :D

Laksamana Omar said...

@ sara: haha..rekaan semata-mata..
@fitriyyah: huhu..seorang penulis skrip mesti menjiwai skrip yang ditulis..haha..
@tengku: haha..betol kan statement aku tu..
@awak: esh, sy menjiwai je ni..mane ade kawen doh..haha..

Farah Zoey said...

terbaik ! :D

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha..ade yg sweetnye disitu :)

Laksamana Omar said...

@farah: haha..thankss..
@syafiqah: well, suami isteri kan..

NURUL HIDAYAH said...

macam cummil jek kn...hehe

princess sara said...

so,mr ors..awk ni seorg blogger yg tegar ke??kalau ye mesti cam citer ni bila married kekgi.. sweet.. :)