Saturday, October 23, 2010

To all haters, enjoy.

Assalamualaikum haters ku sekalian. semoga dirahmati Allah. petang ini, terbaca satu komen kat Facebook, komen tu boleh tahan jugak. boley la kalau nak kate menyengat tu. entah? menyengat sebab kena kat aku, kot?

Hate me, haters. cakap la ape-ape pon. aku tak kesah. aku tak kesah kalo korang nak kutuk aku kat belakang. nak mempersenda aku dari belakang. nak mengata aku kat belakang aku. nak tikam aku dari belakang. aku tak kesah. sebab kalau aku kesah, aku dapat ape?

Korang yang perlu kesah. kesah tentang dosa-dosa korang. dosa-dosa korang mengata aku kat belakang. HOI! kalau berani, depan-depan la! aku nak tegaskan kat sini; ana tak redho antunna mengutuk ana kat belakang ana. ana tak kesah, tapi ana tak redho. walau ana tak tau ape yang antunna kutuk ana, ana tak kesah. tu bukan urusan ana.

hitunglah dengan Allah dosa-dosa kalian.

kadang-kadang selalu jugak kite dengar, kan? aku takkan maaf engkau sampai aku mati! bahaya ungkapan ni, -kan? bagi aku, makna ungkapan tu, mati baru nak maaf orang. kiranya, lepas mati semua setel, la? ye la, "...sampai aku mati!"

kata-kata. tajam, padat dan menyengat. pernah tak kita terfikir, nabi Muhammad saw pun maafkan ummatnya. Allah swt ampun je hambaNya yang betul-betul bertaubat. kita ni lebih mulia daripada nabi Muhammad saw atau lebih besar daripada Allah Azzawajalla, sampai tak nak maafkan orang?

*deep breath*

baru je siapkan design untuk Atikah Mat Rani. entah beliau suke ke tak. tapi aku dah all-out dah. hee. time exam ni, haizz..a little tertekan la jugak. nak baca tu, bace ni, last-last sume tak terbace. haha. berbolok-bolok. tu la aku. :)

okay, got to go. esok paper English dengan Sejarah 1. lusa Sejarah 2. selasa math mod. =,="
(those who hate, keep hating, if that makes you better.)

No comments: