Friday, December 25, 2009

The PMR ended

malam khamis yang berkat,
24 Disember 2009.

nampak atas tuh? 24 Disember. DUA PULUH EMPAT DISEMBER. tarikh yang amat ditunggu2 oleh segenap budak tingkatan 3, termasuklah aku.

lepas je aku tulis entry sblum niyh, aku shut down pc dan yeah! mase untuk tidur. dan memang mengejutkan - aku tak boleh tidur. what?? aku tak boleh tidur? huh..ni satu rekod! stakat ni aku tak pernah lagi jadi begini. tak boleh tidur! besenye dalam apa2 jua keadaan, aku tetap boleh tidur.

jadi, untuk menenangkan diri, aku pun pegilah bace quran 2, 3 baris. dan mengejutkan! aku terus boleh tidur selepas tu. yeah! tu la kemukjizatan al-Quran. memberi ketenangan kepada yang membacanya dan yang mendengarnya.

lepas subuh, besenye rutin memang sambung tidur. tapi skali lagi, aku tak rase nak tidur. perut terasa memulas-mulas, macam nak berak. macam nak muntah pun ade. aduh! kronik ni..

sampaila masenye aku makan mihun goreng. memula nampak mihun tuh, rasa loya semacam jer. tapi bile menghadap mihun tuh, jangan harap nak bangun kalo tak habis 1 pinggan setengah. haha. pastu terus mandi, siap2. perut yang memulas tadi tuh dah rilek. yeah!

aku pegi skolah dengan mak sedare aku, cg zaharah. tunggu sampai pukul 11. cis. dalam surat khabar pukul 10 leh doh. kol 11, tibe la saat2 yang mendebarkan. haha. berdebar la sangat. cg zaharah dah masuk dewan, siap tengok lagi aku bleh wape.

aku baru nak melangkah kaki ke dewan, terus cg zaharah panggil aku dan sebut "tahniah". 0ooh. i got it. tanpe banyak soal, aku pun pegi la ambek slip aku. cg rokiah pun nk wat suspen je. haha. nampak slip aku, 1st thing, memang tengok ade A ke tak. pastu check name. ei, name aku la tuh. angka giliran? yeah! no doubt. memang tu slip aku.

oh, ya. ade gok hok siap menangis ag ble dapat keputusan. haha!  sangat-sangat emo. sangat-sangat tidak matang. haha! siap peluk kwn2 lagik. ohh! terharu nye..haha!

tahniah la buat sume rakan. ade yang dpt 9A, 8, 7 dan 6. no worries. SPM masih ade. janganla bile dapat 8 tuh kuciwa giler. rilek laa..spm masih ada.

3 comments:

fatin cullen said...

tahniah!! well, its normal thing la nangis2 ney. ape daaa

Ema said...

Tahniah jugak..
betul3(sokong fatin.he3) ...x slh kalu nk emo pon..
peluk2?? = ucapn tahniah.. :D

Mat Rock said...

yeah! normal bg anda. mcm drama air mata plok aritu. amat terharu sy tengok. haha!