Saturday, July 11, 2009

Rungutan

Assalamualaikum...

em. rase lame gile doh tak bukak blog sendiri. bile tak bukak blog sdiri ni secare otomatik laa blog orang lain pon tak dibukak. kadang-kadang jeles gak bile nengok blog orang lain sume dah ditukar template. ade jugak yang tukar tajuk. sarah dah tukar tajuk blog diye. farah pon same. naseb laa link belum tuka lagi..

cuti hujung minggu leni, bagi aku bukan cuti doh. hok cuti nye hari jumaat je. asal hari sabtu je mesti ade kelas. asal ade kelas je mesti hari sabtu. leni, buleh dikatekan hari-hari aku balek pukul 4.30. hari ahad ade program guru mude. isnin kelas tambahan. selasa pon same. gitu gak ngan hari rabu. yang free nye cume ari khamis.

tapi, ari khamis pon ade laa puak rajin lam kumpulan guru mude tu nk bwat pjumpaan. adduh! saket la camni. aku pon nak hidup la bai.

tapi jangan salah sangke, aku tetap ikut program-program tu. ksian laa cg2 kan, bertungkus lumus bwat program ni sume. ni bukan untuk sape-sape. untuk kite-kite jugok. aku terdiam bile terdengar rungutan dan suare-suare sumbang yang mengkritik dan tidak memberi kerjasame yang sepenuhnye bile program ni dijalankan.

hallo kawan! ni untuk kite-kite jugak. kalu tanye sape tak nak 9a, takde orang berani angkat tangan. hei! 9a tuh bukan macam makan nasik. nk dapat 9a tuh kene teram betul-betul. kene try habis-habis.

bayangkan, kalu kite ni sorang cikgu yang bersemangat atur program-program untuk anak murid. tengok-tengok pelajar kite tak beri kerjasame dan komitmen. cis! habis mase dan tenage saje. baik balik, makan nasik. kan...?

hanya itu yang mampu aku lakukan. membebel dan membebel. dalam blog pulak tuh. macam la ade orang nak bace blog diye.

jadi kesimpulannye kawan-kawan, berila sepenuh komitmen atas dasar tanggungjawab..

oh, satu lagi sbelom aku memblahkan diri. kini aku sedar, berbalah kerana perempuan bukan satu pilihan yang bijak. nak-nak bile orang laki tu bertumbuk kerana perempuan. malu la bai. ye, memang perbalahan tu perlu dalam mematangkan hubungan. tapi setakat berbalah kerana pompuan tuh, jgn rase bangge la. rase la malu.

4 comments:

uwmaisarah said...

haha..xpe2 lame x bukak,phm la cne budk form 3 ni..but form 4 lagi la cbuk...so form 3 ni cm ltihan r~kih3

farahlikescookies said...

uhuk3.
mmg lme pun omar xbukak ey
farah lame gle orh tuko nme blog.
ish3.

xpe.form4 lagi teruk kena pulun

M@r W@n said...

owh..
form 4 lagi sbuk ea?
aduyai..
ni mls ni..

farahlikescookies said...

hahaha
wt relax je omar ey
huhu