Saturday, January 24, 2009

Mereka..atau Aku Yang Sombong?

Assalamualaikum....

entah knape, malam nih, terasa hati begitu terlonjak-lonjak ingin mengarang sesuatu di dalam blog nih..mungkin, kerana blog nih sudah lama tak diupdate kan? ye lah. mungkin tu adalah sebab utama hati terasa begitu.

minggu nih, banyak peristiwa yang berlaku kepada aku. tak tau mane nak mule. tapi takpe lah. mari laa kite sentuh berkenaan hubungan aku dan kengkawan aku, bekas rakan sekelas aku mase form 2 dan juge bekas rakan sekelas aku semase sekolah rendah.

kite ambik mase sekolah rendah la. kat sekolah tuh, Sekolah Kebangsaan Tok Jiring, aku telah menduduki kelas 1, 2, 3, 4, 5 Arab dan 6 Nawawi. kelas nih memang dikekalkan dari tahun 1 hingga tahun 6. maknenye, aku dan rakan-rakan sekelas telah menjadi rakan-rakan sekelas selama lebih dan kurang 6 tahun. naik form 1, sumenye berpisah. namun, ade sebilangan besar bersekolah di SMKATJ. tahun ni lah aku terase mereka-mereka nih begitu sombong ngan aku. mungkin aku baru terase la. adela jugak yang tak sombong...tp kate orang kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. bayangkan, 6 tahun sekelas...

ok...ex-2 ikhlas lok...entahla...mungkin aku terase je. tapi kan...mereka-mereka ni jugak sombong ngan aku...mungkin aku je yang terase kot...mereka tak sombong sebenonye...tapi kadang gitu la. dulu bukan main kacip lagi...hari-hari bertego...tapi lening, tengok muke aku pon dyeorang dah tak sudi...heh...mungkin aku je kot yang terase lebih2..

heh..abih sume orang laa sombong? mapus r gitu...tak la sume sbenonye...tapi kadang gitu la. aku duk sorang tuh, kadang-kadang mikir gak...ade ke kawan yang sejati lam dunia nih? tu r..

peristiwa yang lain akan diceritakan lam post seterusnya ye...saba..kalu cite lake abih laa modal aku...

wassalam

2 comments:

Fatin PMR 09 said...

sedih er omar..sabo2.
happy2 k? ^_^

M@r W@n said...

sdih giler2 laa...

tp kan..nk wak camne??

life must go on...